مطالعات نشان داده است که طراحی فضای آموزشی تاثیر مهمی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. در این گزارش “جهان آموزش” سه نمونه فضای آموزشی در ژاپن، دانمارک و اسپانیا را بررسی می کنیم که از طراحی سنتی کلاسهای درس پیروی نمی کنند.

ژاپن؛ معماری غیرمتعارف کودکستان “فوجی”

کودکستان “فوجی” در حومه توکیو با ۶۰۰ کودک، شکلهای متعارف فضای آموزشی را به چالش گرفته است. تاکاهارو تزوکا، معمار ژاپنی این فضا را طراحی کرده است.

سقف ساختمان، پیست ۱۸۰متری برای دویدن است. بین کلاسهای درس مدرسه دیواری وجود ندارد و کودکان، همزمان سر و صدای کلاسهای دیگر را می شنوند. هدف از این کار این بوده که یاد بگیرند حواسشان را جمع کنند. در فرایند آموزش کودکان کودکستان “فوجی” از حیوانات زنده هم استفاده شده است. کودکان در روز تولدشان می توانند سوار کره اسبها شوند.

تاثیر مثبت فضای سبز بر عملکرد حافظه دانش آموز

شاید همه ما به تاثیر مثبت فضای سبز بر یادگیری فکر کرده باشیم اما امروز این تاثیر از طریق پژوهش علمی ثابت شده است، اینکه طراحی فضای مدرسه باید چگونه باشد تا کودکان بهتر یاد بگیرند. دکتر مارک نویونهنزن و همکارانش در مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی محیط زیست در بارسلون، مقاله علمی منتشر کرده اند که نشان می دهد فضای سبز تا چه اندازه بر کارکردهای شناختی و عملکرد حافظه دانش آموزان تاثیر دارد.

وی درباره این تحقیق می گوید: “این تحقیق را در مورد ۲هزار و ۵۰۰ دانش آموز در ۳۶ مدرسه مختلف بارسلون انجام دادیم. طی یک سال میزان رشد شناختی آنها را با استفاده از ۴ آزمون کامپیوتری اندازه گرفتیم. بیشتر تمرکزمان روی کارکرد حافظه بود. اولویت ما در این بررسی این بوده است که حافظه به صورت فعال و آگاهانه موقع آزمون به کار گرفته شود. همزمان با استفاده از تصاویر ماهواره، فضای سبز اطراف مدرسه را هم بررسی می کردیم. در نهایت توانستیم رابطه میان حجم فضای سبز اطراف مدرسه و رشد شناختی دانش آموزان را تحلیل و آنالیز کنیم. نتیجه این بود که در جاهایی که محوطه سبز اطراف مدرسه بزرگتر بود، مهارتهای شناختی دانش آموز در مدرسه عملکرد بهتری داشت.”

دکتر مارک نویونهنزن درباره اینکه چرا محیط سبز بر کارکرد حافظه و قوای شناختی انسان اثر می گذارد، می گوید: “نظریه های مختلف وجود دارد. یکی از این نظریه ها می گوید که حدود ۴۰ هزار سال در جنگل زندگی کرده ایم و فقط همین چند صد سال گذشته است که از جنگل بیرون آمده ایم. الان در جنگل بتونی زندگی می کنیم: در شهرها، با فضای سبز خیلی کم. بنابراین مغزمان هنوز با این جنگل بتونی خودش را تطبیق نداده است. منظورم این است که مغز تحت تنش و فشار است و درست کار نمی کند.”

اما برای سلامت انسان چه مقدار فضای سبز نیاز است؟ دکتر نویونهنزن در این باره می گوید: “چیزی که نمی دانیم این است که دقیقا کدام گیاهان مناسب تر هستند. آیا کافی است در محل بازی کودکان چند رده درخت داشته باشیم. در بررسی های بعدی باید این چیزها را معلوم کنیم: دقیقا چه چیزهایی لازم است، چه نوع و به چه اندازه فضای سبز نیاز داریم.”

دانمارک؛ تحریک خلاقیت و حس کنجکاوی دانش آموز در مدرسه بدون دیوار

کلاسهای درس مدرسه دولتی “اورستِد گیمنازیوم” در کپنهاگ، پایتخت دانمارک کلاسهای استاندارد را به چالش کشیده است. در این مدرسه آموزش دانش آموزان در کلاسهای درس باز و بدون دیوار انجام می گیرد. فضاها به کمک نشانه های بزرگ و انتزاعی از هم تفکیک شده اند.

ساختمان مدرسه از بیرون، مانند مدرسه ای معمولی به نظر می ٰرسد. تمام مدرسه یک کلاس درس بسیار بزرگ با قابلیتهای مختلف است. این مدرسه در سال ۲۰۰۷ میلادی برای دانش آموزان بین پانزده تا بیست ساله گشایش یافت. به عنوان مثال دانش آموزان درس روانشناسی را در فضاهایی که فضاهای گروهی نام دارند، جای دادند.

بریژیت گوتلیِب، معلم روانشناسی مدرسه می گوید: “باید به روش آموزشی ام ظرافت بیشتری بدهم و فعالتر باشم. باید ساختار درس را قبل از رفتن به کلاس آماده کنم. همیشه کسانی از محل کلاس می گذرند و از جایی سروصدایی بلند می شود. بنابراین باید حواستان باشد که دانش آموز همان کاری را می کند که از او خواسته اید.”

سه ناحیه در مدرسه به زنگهای تفریح و وقت آزاد بین کلاسها اختصاص داده شده است. البته خیلی اوقات دانش آموزان تکالیف درسی شان را نیز در این فضاها انجام می دهند. فرایند آموزش در این مدرسه با کامپیوتر است و دانش آموزان حین انجام کار از کتاب و کاغذ استفاده نمی کنند. آموزگار مرتب با کامپیوتر از وضع آنها خبر می گیرد.


شعار اکسپو 2015 میلان "تغذیه سیاره، انرژی برای زندگی" است. پاویون آلمان به روشنی با جهت گیری از الگوی غالب اکسپو، شعار "زمینه های ایده" را انتخاب نموده است. آلمان خود را به عنوان "چشم اندازی" پرجنب و جوش و بارور، پر از ایده ی تغذیه انسان آینده نمایش داده است. این پاویون به وضوح نشان می دهد که چگونگی برخورد محترمانه با طبیعت جهت عرضه ی مواد غذایی ما تا چه میزان مهم است؛ در حالی که باردیدکنندگان را دعوت می نماید تا خود دست به اقدام زنند.

بازدیدکنندگان می تواننند از دو مسیر مختلف "زمینه های ایده" را دریابند. کاربران می توانند در امتداد سطح آزادانه ی فوقانی پاویون که با دسترسی آسان آن ها را به استراحت و تفریح دعوت می نماید، قدم بزنند و یا به کاوش در نمایشگاه داخلی پاویون بپردازند که به موضوعاتی چون منابع تغذیه، از تولید مواد غذایی تا مصرف در جهان شهری پرداخته است.

عنصر اصلی طراحی این پاویون، سایه بان هایی با پوشش پوسته ای گسترده به شکل جوانه های گیاه می باشند. واژگان طراحی بیونیک و ساخت و ساز "ایده ی جوانه ها" از طبیعت الهام گرفته شده است. این سایه بان ها، فضاهای داخلی و خارجی را به هم متصل نموده، نمایشگاه و معماری را با هم ترکیب می نماید و در همان زمان، در تابستان گرم ایتالیا، برای بازدیدگنندگان پاویون آلمان سایه فراهم می کند.

با اضافه نمودن تکنولوژی جدید سلول های فتوولتائیک ارگانیک (OPV)،این جوانه ها به درخت های خورشیدی بدل شدند. پاویون آلمان اولین پروژه ی بزرگ بین المللی می باشد که از این محصول ابتکاری جدید استفاده نموده است. در مقایسه با یک پروژه با استفاده از مدول های خورشیدی معمولی، معماران پاویون آلمان، فرصت انجام چیزی بیشتر از تنها ترکیب فن آوری های موجود را داشته اند. آن ها در طراحی انعطاف پذیر آزاد بوده اند تا پوسته های او پی وی را با ایده های خلاقانه ی خود مطابقت دهند و آن ها را با طراحی کلی پاویون ادغام نمایند.


 

ادامه مطلب ...


این واحد مسکونی یک خانه ی تابستانی موقت می باشد, که در بیابان های ساحلی لیما در 95 کیلومتری شهری در پرو بسط یافته است. کشیدگی زمین در شیبی ملایم و در یک موقعیت ممتاز به چشم اندازی پیش آمده در یک زمین گلف و یک چشم انداز جانبی به دریا واقع شده است. به عنوان نقطه ی آغازین, یک تراس بزرگ و راحت بر روی یک استخر شنای طولی به منظور نمایان کردن فضای اصلی قرار گرفته است. در هر دو وجهه ی طرح مناطقی سبز تعبیه شده, تا ورود نور طبیعی را به سطوح پایین تر ممکن سازد.

این مناطق سبز یک حجم سبک در بخش بالایی که از پایه جدا شده را تعریف می کند. طبقه در قامت عنصر اصلی این ترکیب دیده می شود. این حجم یک نقش برجسته در یک مسیر محصور و با فراهم آوردن نور به وضوح زیباشناسی را تعریف می کند. خورشید به جبهه ی پشتی ساختمان می تابد, در تولید راه حلی که سایه ای ضروری در کف با بسط حاشیه ی بالایی حجم به منظور پویایی بیشتر ساختمان فراهم می آورد. حجم اصلی معلق سپس یک حجم مورب شناسا را نشان می دهد که از نمای جلویی و از خارج از طرح ممکن شده است.

این نتیجه ی مورب به مثابه حرکتی مرکب  به عنوان یک سطح شیب دار در تراس, در دو راه پله و در دهانه های نامنظم در نمای جانبی تکرار شدند. دیگرعناصر شامل زیباشناسی مورب در دیوارهای محیط می باشند. همراه با فراهم آوردن حوزه ی خصوصی در سطحی پایین تر. آنها با یکدیگر موجب ترکیب حجم بالایی معلق و چارچوب پایینی اتاق خواب های فرعی شده اند. این فرایند وحدتی هموار و مداوم در سه سطح واحد در تولید یک عنصر پویا فراهم آورده است.

مصالح استفاده شده در ساختمان دیوارهایی به رنگ سفید و هم چنین دیوارهای بتنی اکسپوز در نظر گرفته شده اند, و طبقه ها به رنگ خاکستری روکش شدند, و به فضای داخلی یک اتمسفر خنثی که به دقت روشن می شود داده اند. برای تشدید فضا و سیالیت در پیاده راه بین محیط های متفاوت. دسترسی به خانه در بیشتر بخش های ارتقاع گرفته در پشت ساختمان است. این طرح در سه سطح در نظر گرفته شدند: بخش بالایی به مسیر وسائل نقلیه و دسترسی پیاده راه ختم می شود, ورودی از کنار ساختمان با چشم اندازی مماس با حجم معلق گرفته شده است.

یک حیاط باز به سالن خانه منتهی می شود, و از این نقطه پله ها به سمت پایین به سمت یک فضای جمعی جهت می گیرند. یک پل دسترسی به اتاق اصلی را فراهم می کند. فضای جمعی, استخر و آشپزخانه در سطح میانی قرار گرفته این مناطق بیشتر گشوده شده و در ارتباط با چشم انداز طراحی شدند. اتاق خواب های فرعی, اتاق خانواده و بخش سرویس دهی در سطح پایینی قرار گرفته است. دو اتاق خواب یک نمای پیش آمده دارد. در حالی که بخش های دیگر از طریق دهانه های جانبی روشن شدند.



  ادامه مطلب ...


معمار صاحب نام ژاپنی کنگو کوما یک خانه ی خصوصی یک طبقه را در ژاپن شرقی ساخته، و آن را "باغچه ی پی سی" نامیده است. این برنامه در شکل آسیاب بادی با چهار اتاق مجزا و مستقل نشأت گرفته از طراحی مرکز محور تنظیم شده ، یک باغچه خانه را با هر منطقه مربوط به اتاق همسایه احاطه کرده، و این گونه از شکل دهی یک وابستگی محکم با محیط طبیعی را فراهم می آورد.

در بخش های داخلی هر اتاق با مصالح مختلف شاخص شده و احجام واضح و قابل تشخیص را ایجاد کرده است. درب های بزرگ کشویی مرز بین فضای داخلی و خارجی را از بین برده، و حس روشنایی و وضوح را به درون خانه کشیده است. موقعیت صخره ای ساختمان روش های ساخت سبک وزن را ممکن ساخته، چنانچه بخش های بتنی پیش از ریخته گری در سرتاسر طرح بکار گرفته شده است.



  ادامه مطلب ...


طراحی داخلی هتل موندریان لندن از استودیو دیزاین ریسرچ با مدیریت هنرمند خلاق، تام دیکسون، در اوایل سال جاری به اتمام رسیده است. ساختار اصلی این هتل که در ساحل رودخانه تیمز قرار گرفته است، توسط معمار امریکایی وارن پلتنر در دهه 1970 طراحی گشته است که بیشتر با طراحی بوش کروز شناخته شده می باشد.

با فرمی دریایی، هتل زیبایی های یک کشتی اقیانوس اطلس سال 1920 را با نمایی از روکش مسی، در خود جای داده است. یک ماتریکس از فلز روکش در تمامی طراحی داخلی این هتل، گسترده شده است و از فریم درب های هر اتاق خواب آغاز شده و در نهایت به شکل گیری بار روی بام اب چشم اندازی گسترده از پایتخت بریتانیا، ختم می گردد.

این طرح با 359 اتاق، شامل مبلمان های سفارشی با پالتی متنوع از رنگ های غنی می شود که در تضاد کامل با دیتیل های فلزی قرار گرفته اند. حهت تکمیل بستر طراحی همچون کشتی، در حمام ها از ترکیبی از آینه هایی استفاده شده است که همچون پنجره های عرشه کشتی می باشند.


  ادامه مطلب ...


طراحی باغ ژاپنی فقط یک باغ ایالتی ساده با تعدادی بوته، گل و یک نیمکت به همراه یک مجموعه میز و صندلی های بیرون از خانه نیست. باغ ژاپنی قوانین خاص خود و همچنین ویژگی های مخصوص و ویژه ای دارد،که باید رعایت شود. اگر شما یک طرفدار حقیقی فرهنگ ژاپنی هستید بهتر است به برخی نکات کوتاه و در عین حال مفید برای طراحی باغ دوست داشتنی و روحانی خود توجه کنید.

قبل از هر چیز باید به خاطر داشته باشید هر طراحی ویژه باغ ژاپنی به شدت با طبیعت در ارتباط است. همه چیز در طراحی فضاهای، خارجی باید بیان کننده ی ایده های قطعات، مبلمان و دکورهای ساخته شده ی انسان باشد. به طور مثال اگر شما می خواهید یک حوضچه آب را جایگذاری کنید بهتر است به جای یک دریاچه یک برکه یا آبشار تزئینی خلق کنید و به جای دست و پنجه نرم کردن با ستون های مرمری عتیقه کافی است تعدادی سنگ رودخانه ای را به روش فنگ شویی در کنار هم قرار دهید.

چیزی که به راستی در طراحی باغ ژاپنی مورد توجه قرار می گیرد، تعادل است. هیچ چیز نباید خیلی زیاد باشد؛ در عین حال هر کمبودی در باغ شما آن را ناقص و نازیبا می کند. به همین خاطر است که قبل از تزئین و مبلمان کردن باغ ژاپنی خود باید پارامترها و اندازه گیری ها را با برنامه هنری خود و چیزهایی که شما برای قرار گیری در باغ خانه خود در نظر دارید، بسنجید.


  ادامه مطلب ...


همکاران میلروی پررا، در پروژه ای مشترک با مهندسین ماگا، بلندترین باغ عمودی مسکونی دنیا در راجاگیریا، در سریلانکا را طراحی نموده اند. برج کلیرپوینت، با 164 آپارتمان که در 46 طبقه قرار گرفته اند، تنها 10 کیلومتر با مرکز کلومبو فاصله دارد. با چشم اندازی به رودخانه ای منشعب از دریاچه دیاوانا در کته، تراس های پر درخت این برج، به طور کامل با سیستم های آبیاری خودکفای داخلی، آبیاری می گردند.

بنا به گفته ی معمار پروژه، این برج با هدف پیشبرد و ترقی زندگی شهری و تعادل میان طبیعت و محیط اطرافش، پیشگامی در سکونتگاه های پایدار در سریلانکا خواهد بود و تمرکز اصلی طرح بر این بوده است که آپارتمان ها، احساس زندگی در سطح زمین را داشته باشند. اقداماتی نیز جهت کاهش مصرف انرژی برق و آب، همچون استفاده از انرژی خورشیدی جهت فضاهای عمومی، در این طرح، نظر گرفته شده است.

یکی از دلایل اصلی گرم شدن بیش از حد خانه های مسکونی در سریلانکا، این واقعیت است که پنجره های گسترده ی واحدهای مسکونی، نور خورشید را به طور مستقیم به داخل هدایت می نمایند. برای جلوگیری از این اثر و مقابله با آن، کلیه ی پنجره های این برج به نحوی طراحی شده اند که نور خورشید را به صورت مستقیم دریافت نمی کنند. این امر، به واسطه ی تغییر بالکن های معمول خانه ها، به تراس های بزرگ و سبز محقق گشته است. این شاخصه، علاوه بر ایجاد سایه ی بیشتر، محوطه هایی جهت تفریح های خارج از خانه، برای ساکنین بوجود آورده است.

هنگامی که گرمای واحدهای مسکونی با توجه به قرار نگرفتن در معرض نور خورشید، به حداقل رسیده، حجم سیستم های هوای مطبوع نیز کاهش یافته است و نیاز به انرژی کمتری جهت خنک نمودن محیط می باشد.علاوه بر این، تمامی آپارتمان ها به دلیل موقعیت قرارگیری شان، به منظور خنک نمودن فضاهای داخلی، از تهویه مناسب برخوردارند.

گیاهان کاشته شده در تراس ها، به این ساختمان، نمایی منحصر بفرد خواهند بخشید. اما استفاده از گیاهان، جز زیباشناسی، دلایل عملی دیگری را نیز شامل می گردد. گیاهان یکی از عوامل جذب طبیعی صدا می باشند و استفاده از آن ها، می تواند صداهای محیط مسکونی، چه داخلی و چه خارجی را جذب نماید. فضای سبز علاوه بر این باعث خنک شدن محیط و ایجاد سایه می گردد و گرمای ایجاد شده در کف تراس را به خوبی جذب کرده و مانع از انتقال آن به فضاهای داخلی می گردد. این فضای سبز متراکم با تولید اکسیژن در طول روز، می تواند به پاکیزگی هوای آپارتمان شما، کمک نموده و از ورود گرد و غبار به داخل جلوگیری نماید.

در طراحی فضاهای سبز این برج، امکان کاشت و نگهداری از گیاهان متعلق به ساکنین نیز در نظر گرفته شده است.یک سیستم آبیاری قطره ای خودکار، در سراسر ساختمان گنجانده شده است تا ساکنین نیازی به آبیاری گیاهان نداشته باشند. این سیستم آبیاری قطره ای، میزان آب کمتری نسبت به سیستم های آب پاش مصرف می نماید.

پنل های خورشیدی نصب شده بر روی پشت بام، انرژی کافی جهت امکانات رفاهی از قبیل روشنایی و نورپردازی لابی و بخش های عمومی، آسانسورها، سیستم بازیافت آب مصرف شده، سیستم تصفیه آب فاضلاب و سایر خدمات عمومی را تامین می نماید. انرژی مازاد تولید شده از طریق این پنل ها به سیستم برق منطقه فروخته خواهد گشت.

یکی از پرمصرف ترین بخش های استفاده از آب در خانه، سیفون ها می باشند. در تلاش برای کاهش آب مصرفی این برج، آب استفاده شده در دوش ها و سینک های دستشویی، جمع آوری گشته و به وسیله ی یک سیستم تصفیه، به آبی با BOD 10 ( ضریبی برای تشخیص میزان اکسیژن موجود در آب ) تبدیل می گردد؛ این آب با آب باران جمع آوری شده مخلوط شده و به سیفون ها فرستاده می شود و همینطور در سیستم آبیاری قطره ای گیاهان استفاده می گردد.

انتظار می رود که این پروژه ی مسکونی پایدار تا پایان سال 2015 به اتمام برسد.


 

ادامه مطلب ...


برای طراحی یک پل جدید‌، لازم است که مفهوم عملکرد پل را در طراحی خود منعکس کنیم و ساختار پل را در تخیل خود قرار دهیم. در گذشته، معنی پل تنها ارتباط فاصله ی بین 2 مکان بوده است و حتی در امروزه پل به عنوان فضای عبور و مرور و یک وسیله ی ارتباط دهنده ی افقی، تداعی می شود.

طراحی این پل اینگونه است که سطح زمین را به دو قسمت تقسیم می کند؛ یکی قسمت بالای پل که برای عبور و مرور افراد و دوچرخه سواران می باشد ودیگری، قسمت زیرین پل است که آب جریان دارد. این پل(آمستردام) یک رابطه ی عقلانی و انسانی را بین 2 عنصر آب و هوا ایجاد می کند. در واقع می توان گفت که پل، از یک سری ورقه های نسبتا نازک تشکیل شده که بارهای زنده ی زیادی را تحمل می کند و آنها را به سازه ی خود انتقال می دهد.

این ورقه های نازک، به صورت اورلپ بر روی هم پوشیده می شوند. ارتفاعات متفاوتی که بر روی این پل ایجاد شده، باعث می شود تا بیننده احساسات زیادی را در طول مسیر پل تجربه کنند. این پل از قسمت هایی چون؛ کافه و تراس جلوی کافه، موزه ی هنر های تجسمی که در بیرون واقع شده و یک تعمیرگاه دوچرخه تشکیل شده است.

تراس رستوران یک احساس آرامش بخشی را به حاضرین القا می کند. تعمیرگاه دوچرخه در قسمت زیرین این پل قرار گرفته است و دارای دسترسی آسان از قسمت ورودی پل می باشد. گرچه این پل(آمستردام) دارای فضاهای عملکردی بسیاری است، اما ایده ی اصلی طرح، که همان عبور و مرور می باشد، را حفظ کرده است.


  ادامه مطلب ...